Kinderdagverblijf Eigenwijz

Wie zijn we?

Wij zijn kinderdagverblijf Eigenwijz

Ons team verzorgt de opvang van uw kind op een professionele, verantwoorde en veilige manier. We hebben een vast team van pedagogische medewerkers. Vaste en vertrouwde gezichten voor uw kind(eren).
Persoonlijke aandacht, rust en stabiliteit vinden wij heel belangrijk. Net als samen plezier maken.

Kinderdagverblijf Eigenwijz wil een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ieder kind, van baby tot tiener. Vanuit de overtuiging dat de kinderjaren van grote betekenis zijn voor de rest van je leven.

Pedagogisch medewerksters buitenschoolse opvang

Metteke
Metteke
Nienke
Nienke
Janine

Pedagogisch medewerksters peuterspeelzaal

Wietske
Anja

Pedagogisch medewerksters dagopvang

Cynthia
Jacqueline
Jacqueline
Maaike
Mariëlle
Marlinde
Gerjanne

Management team

Sylvia (Directeur)
IMG-20220414-WA0010
Ellen (Beleidsmedewerkster/Pedagogisch coach)

Groepshulp

Gertrud

Op de groep is er optimale aandacht voor het kind, een goede (spel)begeleiding en dat alles in een veilige vertrouwde omgeving. We vinden het belangrijk onze kinderen een op de leeftijd van het kind afgestemd activiteitenaanbod te bieden. Wij doen dat door middel van het programma Uk en Puk.

Muziek speelt ook een belangrijke rol bij kinderdagverblijf Eigenwijz. De pedagogisch medewerkers zijn getraind in het spelen van de gitaar en het toepassen van muziek in de kinderopvang. Baby’s luisteren eerder en langer naar de gezongen taal dan naar de gesproken taal en voor  dreumesen en peuters geldt dat ze zo sneller  melodieën en taalpatronen herkennen. Liedjes helpen ook bij de dagelijkse activiteiten. Ze geven herkenning en voorspelbaarheid; de kinderen weten wat er komt. Door met de kinderen te zingen en muziek te maken is er veel interactie, we hebben samen plezier en leren elkaar steeds beter kennen.

In contact met elkaar ontwikkelen kinderen vaardigheden die belangrijk zijn om uit te groeien tot gelukkige en zelfverzekerde mensen. Samen met ouders en in aanvulling op de opvoeding van ouders, zorgen we ervoor dat kinderen een goede basis leggen voor hun toekomst.

Warme maaltijd

Bij ons heeft u de mogelijkheid om een warme maaltijd af te nemen. Moet uw kind op tijd naar de sport en heeft u vanwege uw werktijden amper tijd om te koken? Geen nood, wij koken met plezier voor uw kind(eren). Dagelijks verzorgen we verse maaltijden voor de kinderen bestaande uit aardappelen, groente en vlees of we maken een pasta. Ook kunt u bij ons een vegetarische maaltijd afnemen.  

En dit alles voor maar €2,50 per warme maaltijd.

Als er sprake is van bijzondere gelegenheid – bijvoorbeeld een verjaardag of de geboorte van een kind –  trakteren we de kinderen op poffertjes of pannenkoeken. U wordt hiervan op tijd op de hoogte gesteld.

Over Eigenwijz

Kinderdagverblijf Eigenwijz is in januari 2015 gestart in Gramsbergen. Wij bieden kleinschalige en professionele opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

We hebben twee grote groepsruimtes voor de dagopvang kinderen van 0-2 en 2-4  jaar met aangrenzende slaapruimtes voor de allerkleinsten. De groepsruimtes zijn zo ingericht dat er veel is te ontdekken en te spelen. Zo hebben we een grondbox met speelkleed en spelmaterialen voor de 0-jarigen, een huisje met glijbaan voor de oudere kinderen en hebben we een huishoek, een constructie hoek, een lees- en puzzelhoek. En een grote tafel waaraan we samen eten en drinken, knutselen en spelletjes doen.

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang en vakantieopvang hebben we aparte ruimtes. Een centrale groepsruimte met daarnaast verschillende kleinere ruimtes – zoals een atelier ruimte en een ruimte speciaal voor bouwen en (technisch) lego. Ook mogen de kinderen van de buitenschoolse opvang een (beperkte) tijd videogames spelen en kunnen we in deze mediaruimte naar muziek luisteren en naar een film(pje) kijken. Natuurlijk ook hier rustige plekjes waar gelezen kan worden of een spelletje met elkaar gedaan kan worden.

Pedagogisch beleidsplan

Uiteraard heeft kinderdagverblijf Eigenwijz een pedagogisch beleidsplan. Hierin geven wij onze visie hoe we de emotionele veiligheid van kinderen waarborgen, hoe we de ontwikkeling bevorderen en hoe de overdracht van normen en waarden plaatsvindt. Ook staan hier praktische zaken in als de werkwijze en maximale omvang van groepen. Het pedagogisch beleidsplan ligt ter inzage in onze kinderopvang en wordt op verzoek digitaal aan u toegestuurd.